Blekingegadebanden var et af de mindre sjove fælleskaber i 1972 - 1989. Oprindeligt boede de ikke på Blekingegade, men besluttede sig for at flytte, da navnet 'Nokken Forgadenbanden' ikke ligefrem prydede avisforsiderne.
De eneste der har indrømmet, at være med i Blekingegaden er Peter Øvig Knudsen og så ham den skaldede til højre. Intet tyder på at Øvig selv har været med, men alt hvad der står i hans bøger er den ægte sandhed.
I deres storhedstid blev der bl.a. lavet en malebog og 2 film om dem: Inglorious Bastards med Brad Pitt som opdigtet røverchef, og den mere virkelighedsnære Expendables 2 med en række autentiske skurke.
Bandens medlemmer elskede at hænge ud med lokale rappere og strippere i deres fritid. Når PFLP havde fået deres moneter, blev resterne spenderet på champagne og hor. Men en dag skulle Carsten Nielsen ikke have sniffet så meget, ikke have horet så meget, ikke have drukket så meget. I 1989 kørte han nemlig galt og efterlod en masse materiale som politiet kunne bruge til at komme videre ind på Blekingegadebanden. Bl.a. et rap-album med Anden. Efter denne begivenhed stoppede Blekingegadebanden og PFLP begyndte på mindre voldelige metoder. Se også indsamlingsbøsser.
Bandens bedrifter
Modsat Olsen-Banden lykkedes det rent faktisk for Blekingegadebanden at røve penge. Faktisk en hel del penge!
I retssagen i 1990 og 1991 blev medlemmerne dømt for bl.a.:
Pengetransporten på Vesterbro
Tilbage i 1980'erne, var der ikke så meget kriminalitet i Danmark. Selv om statistikkerne tydeligt siger noget andet, og selv om bankrøverier var hyppigt udført og sjældent opklaret, så var der ofte meget ringe sikkerhed ved pengetransporter.
Det snedigste trick var at medarbejderne på postkontorerne tog en jakke ud over deres uniform, og derefter bar de mange hundrede tusinde kroner i en let slidt kuffert.
Farvepatroner, overfaldsalamer, vrede hunde, bodyguards og den slags var fuldstændig udelukket! Man kunne vel tale om tingene?
Blekingebanden sagde ikke et ord! De medbragte en knippel og baskede så ellers medarbejderen med den slide kuffert ned og stak af. 10 år senere ved retsopgøret, kom man i tanker om, at der måske var en sammenhæng til dette kup, selv man slet ikke havde tænkt sig, at nogen dengang kunne finde ud af at røve en gående pengetransport uden beskyttelse. Det var i det hele taget meget bedre i de gode gamle dage. Især på Vesterbro.
Postkontoret i Herlev
Forklædt som en gammel dame og en handicap-hjælper, lykkedes det for banden at pande en kurér ned og true den anden. Derefter gik det på baghjulene i den medbragte kørestol ned gennem fodgængertunnelen, over gennem Punkt 1, ud gennem den daværende Kvickly, og til en ventende bil på den anden side af Herlev Bygade.
Den ventende flugtbil havde dog ikke plads til kørestolen, så banden måtte nøjes med at gå op i lejligheden på Amager, hvor byttet kunne gøres op, og pengene sendes til Libanon.
Ved retssagen blev banden underligt nok ikke dømt for at parkere ulovligt på handicapparkeringen. For det var nemlig fuldt ud lovligt dengang, ligesom meget andet.
Pengetransporten i Lyngby
I 1983 røvede banden en pengetransport fra Den Danske Bank[2], og slap afsted i bankens Opel Kadett. Bilen blev senere fundet efterladt på et stiareal, men fuglen var fløjet!
Rygterne vil vide, at PET allerede dengang havde deres kikkerter og blå briller rettet mod banden, men at man liiiige ville lade dem rende, for i stedet at knalde de større bagmænd fra PLO.
POLITIETS EFTERRETNINGSTJENESTE siger:
|
|
"Måske var vi efter dem? Men hva' vil I gøre? I kan bare blande jer udenom, og så gå i gang med at skrive noget mere seriøst. I har ingen beviser, men vi har til gengæld en del beviser mod jer! Så slap en anden gang, ikk'?"
|
"Vi bekæmper trusler mod den indre sikkerhed og befolkningens tryghed"
|
Senere og meget uventet dukkede pengene op i Paris - i hænderne på to kendte palæstinensiske terrorister. Den slags var bare lidt for meget for lille Danmark, og man turde simpelthen ikke bede om, at de to fyre blev sendt tilbage til landet.
Hvad skulle man dog gøre med sådanne nogle starutter? Hvis man puttede dem i fængsel, så frygtede man at Yassir Arafat himsælf ville kapre hele SAS, og kræve sine brødre frigivet. Det ville man ikke risikere, så man lod franskmændende lade dem smutte.
Så var der lige den lille sag med pengene. De lå stadig hos fransk politi, og skulle da bare sendes retur til de retmæssige ejere...
Det lykkedes aldrig at få pengene retur. Men hvem kan bebrejde politiet eller for den sags skyld selveste PET?
Har du måske nogen sinde fået en franskmand til at gøre noget som helst? - Endsige fået ham til at give dig korrekte byttepenge, hvis du endelig skulle have fået formastet dig ind i hans land, uden at kunne hans sprog til perfektion med alle bøjninger, grammatik og verber?
Selv en bredrøvet fransklærerinde fra gymnasiet i Esbjerg ville have haft en snebolds chance i Helvede for at få overbevist de stivnakkede franskmænd. På den bekostning forsvandt Blekingegadebande, terrorister og penge. Man lagde endvidere al videre efterforskning i graven, så man slap for at få offentligheden til at se på den pinlige episode i Paris.
Dalles Varehus
Egentlig burde der ikke være noget at røve i Dalles Varehus. Alligevel slap Blekingegadebanden væk med over en million, forklædt som rengøringsmedarbejdere. Siden er alle med en spand i hånden notorisk blevet kendt for at konspirere om et kup mod en eller anden.
Købmagergade Postkontors Røveriet
Seriøs zone: Det følgende afsnit indeholder ingen jokes. Forvent ikke noget at grine af.
Under et røveri på Købmagergade Postkontor med et udbytte på de 14 mio. kr. blev politibetjenten Jesper Egtved Hansen dræbt ved skud i hovedet fra et oversavet jagtgevær. Skuddet blev affyret af en fra Blekingegadebanden. Hvem af dem det var, er dog stadig uvist[3].
Et af medlemmerne (Niels Jørgensen) udtalte efter udståelsen af sin straf for røveri, at han da så sandelig ikke kunne se meningen med at vedkende sig drabet. Det ville jo bare give yderligere fængselsstraf uden at han fik nogen gavn af det...
Seriøs zone slut: Forbered dig på dårlige jokes. Du er advaret.
Pølsevognen for enden af Amager Landevej
Det stort orkestrerede, men meget lidt omtalte røveri mod pølsevognen for enden af Amager Landevej, lykkedes det for banden at slippe væk med to ristede og et par brød. Der blev ved ikke den lejlighed brugt våben, men nok betalt med rede penge.
Alligevel skal det da med! Vi ved at de var der!
Medlemmer
- Peter Øvig Knudsen
- Marc
- Jan Weimann
- Bo Weimann (Senere ændret til Bo Weymann, året efter til Bo Weomann, og året efter igen til Bo Weumann)
- Per Larsen (Måske)
- Snoop Dog (Måske)
- Torkil Lauesen
Niels Christian Meyer Niels Jørgensen
- Carsten Nielsen
- Peter Døllner
- Karsten Møller Hansen
Bandenoter
- ↑ I tjenstligt ærinde forstås!
- ↑ Det hed den dengang! Den var endda ikke Des
- ↑ Men hans identitet er naturligvis kendt af redaktionen på Spademanns Leksikon.