I hendes Majestæts hemmelige Tjeneste var den 19. jamesbondfilm i rækken af foreløbig 219 film, hvis man medregner den endnu ikke indspillede Et kvantum Solarie, som ryger i kassen i 2008.
Hovedrollen gik til Djorz Lazenby, der egentlig havde fået nej under prøverne, men ikke ville lade sig nøje med det. Egenhændigt hyrede han et nedlagt kafeteria i alperne, Pis Gloria, drak instruktøren fuld i en håndfuld shaken, not stirreds og lod sin tunge foretage den sidste rest af overtagelse. "Jaja, da", sagde instruktøren Peter, og så drog hele rakkerpakket afsted.
Jaja, da - you naughty fellow! Tihi! Håhr-hår! Don't touch me! Don't touch me! Touch me! TOUCH ME! TOUCH MEEEEEEEEE!
Nå, det korte af det lange er, at Djorz, der jo er lidt mindreårig oven i hovedet - eller med Diana Riggs udødelige ord:
Han er den dummeste mand, jeg nogensinde har mødt
.. igen og igen får stukket en syvfilmskontrakt i snotten, men hellere vil ud og lege. Da filmen derfor kun bliver den anden meste sete i 1969 (den udkom den 18. december!), står vor helt uden filmkontrakt. Producerne vælger nu at betale Sjån Konneri 73 mia. kr., hvis han bare vil vende tilbage til rollen en sidste freakin' gang. Og det vil han da. Exit Djorz.
Handlingen
Det foruroligende er, at selv om der er lige så mange bondbabes med i denne film, som i de sidste tre tilsammen, ser man ikke så meget som en nøgen ankel på nogen af dem. Endnu mere foruroligende - og et tegn på instruktørens sexuelle overbevisning - er, at den eneste man ser i lårkort er Djorz Lazenby.
Men handlingen er altså kort fortalt den, at Kojak har åbnet dette wellness-center i alperne for kønne rigmandschicks a la Paris Hilton, så han ved hjælp af nogle snedige kassettebånd kan få dem til at række ham verden på et sølvfad. Djorz, der i mellemtiden har studeret slægtsforskning, forklæder sig altså i lårkort og sniger sig ind på wellnesscenteret, hvor han bilder Kojak ind, at denne i virkeligheden er Grev Blofeld af Snottenheimien.
Kojak, der i virkeligheden er Blofeld, har mødt James Bond ihvertfald een gang før, men lader sig i første omgang snyde af, at Sjån har skiftet krop til Djorz.
Så går det hverken værre eller bedre, end at Djorz møder Diana Rigg, som han allerede mødte i starten af filmen, men det har vi ikke skrevet noget om, og sammen kører de ud i natten og starter en lavine og dyrker sex med nogle heste og bliver gift. Så sprænger de Kojaks lortekafeteria i stumper og stykker med helikoptere og alt muligt og så bliver de gift, og det er jo noget værre lort, for James Bond kan sgudda ikke være gift, så Djorz betaler Kojaks kæreste Irma 35 kroner for at skyde Diana Rigg lige i krydderen.
Musikken
Det var med stor spænding ventet, hvordan John Barry ville få noget til at rime på "I hendes majestæts hemmelige tjeneste". Den gik heller ikke. John smed håndklædet i ringen. I stedet fandt producerne Gyda Larsen på internettet, hvor hun dengang havde hjemmesiden Lejlighedssange. Gyda Larsen, en i Svogerslev og omegn anerkendt lejlighedsforfatter, der blandt andet har skrevet en ode til en toværelses med kammer, tog imod opgaven med kyshånd.
Jeg tog imod opgaven med kyshånd! Og lidt med tungen!
Resultatet blev det noget overraskende, som vi jo alle ved i dag, at Johnny Reimar jodlede sig igennem en ordløs kendingsmelodi.
It's a killer tune!
Danske Nina fra Nina og Frederik sang en nuttet lille julemelodi, som jeg ikke kan huske hvad hedder, men det hører ikke rigtig til her på Spademanns, for det er rigtig nok.
Og hvem husker ikke den smukke afslutningsmelodi, som Johnny Reimar istemmer, lige efter Diana Rigg er blevet skudt i krydderen: "Du burde købe dig en tyrooolerhat!". Og det var så sandt, som det var sunget. Sådan en ville let kunne dække hendes skudhul i krydderen.
Soundtracket fra filmen blev nomineret til en Oscar, men da ingen af de amerikanske oplæsere kunne udtale Gyda Larsen, blev oscar'en givet til Burt Bacharach, som var meget nemmere at udtale.
Gimmicks
Jamesbondfilmene har altid været fulde af gimmicks, og det gælder ikke mindst denne. I den flotte scene, hvor Djorz læser Playboy på et schweizisk advokatkontor (så fik Djorz i det mindste set nogle bare damerøve - det var mere end publikum gjorde), gør han brug af en fotokopieringsmaskine, hvilket var helt nyt dengang. Spææææææændende! Scenen var i øvrigt klippet ud i videoversionen.
Ud over kopimaskinen måtte Djorz klare sig med de knyttede nævers sprog og en enkelt ski på.
Trivia
- Djorz var så opsat på at få rollen, at han lod sig klippe samme sted som Sjån Konneri - mellem benene.
- Det var så vigtigt for producenterne at James Bond skulle være en hemmelig agent, at de sværtede Djorz' ansigt over med tusch på plakaterne. Det virkede storartet, den dag i dag er der ingen der ved, hvem han er.
- Alle skiscenerne er lavet af OL-veteranen Willy Bogner, der fik et kamera mellem benene og drog afsted... Kinky!
- Ideen med wellnescentre, som introduceret i filmen, er nu rigtig slået an i den danske hotelbranche. Går du ind på et rejsebureau og beder om "noget beskidt med damer" får du en tur til Sorø Badehotel med mudderbade og gamle kællinger.
|
Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!
|