|
|
Linje 1: |
Linje 1: |
| {{Citat|Mhrrr... Piiiie...|Homer|tærte}} | | {{Citat|Mhrrr... Piiiie...|Homer|tærte}} |
| Tærte består delvis a [[dej]], [[frugt]] og [[marcipan]]. Når der tales om [[dej]] betyder det ikke afføring men en blanding af [[mel]], [[vand]], [[sukker]] og [[sod]]. Spisning af ren [[dej]] kan dog fremkalde [[skæl]]-[[kræft]]. Soden er den vigtigste del af dejen i en tærte. [[Sod]] er fremstillet af afbrændt [[materiale]]. De fleste tærter forsvinder ud i [[sorte huller]], bedre kendt som [[Dark Matter]] eller [[Amin Jensen]]'s [[mund]].
| | En '''tærte''' består delvis a [[dej]], [[frugt]] og [[marcipan]]. Når der tales om [[dej]] betyder det ikke afføring men en blanding af [[mel]], [[vand]], [[sukker]] og [[sod]]. Spisning af ren [[dej]] kan dog fremkalde [[skæl]]-[[kræft]]. Soden er den vigtigste del af dejen i en tærte. [[Sod]] er fremstillet af afbrændt [[materiale]]. De fleste tærter forsvinder ud i [[sort hul|sorte huller]], bedre kendt som [[DR]] eller [[Amin Jensen]]'s [[mund]]. |
|
| |
|
| ==Tærte Opskrifter== | | ==Tærte Opskrifter== |
|
| |
|
| Marcipan Tærte
| |
|
| |
|
| Ingredienser:
| | === Marcipan Tærte === |
|
| |
|
| Tærtedej: | | |
| | {{Klumme|Ingredienser:| |
| | |
| | ''Tærtedej:'' |
| | | |
| 200 g. mel | | *200 g. mel |
| 125 g. smør | | *125 g. smør |
| 127 g. sod | | *127 g. sod |
| 2 spsk. finkornet sukker | | *2 spsk. finkornet sukker |
| vand | | *vand |
|
| |
|
| Fyld: | | ''Fyld:'' |
|
| |
|
| 123 sukkerknalder | | *123 sukkerknalder |
| 180 g. margarine | | *180 g. margarine |
| ca. 3.47 æg | | *ca. 3.47 æg |
| 2 spsk. kogende vand | | *2 spsk. kogende vand |
| 250 g. rå marcipan | | *250 g. rå marcipan |
| 1/2 kg. halvandet år gamle sommer bær | | *1/2 kg. halvandet år gamle sommer bær |
| 1 dl. gele sukker | | *1 dl. gele sukker |
| 2 dl vand | | *2 dl vand |
| | |left}} |
|
| |
|
| Bland mel og sukker og smuldr. smørret i. Saml dejen med lidt vand, og lad den hvile i 180 min. i køleskabet. | | Bland mel og sukker og smuldr. smørret i. Saml dejen med lidt [[vand]], og lad den hvile i 180 min. i køleskabet. |
|
| |
|
|
| |
|
| Rul dejen ud og læg den i en form. | | Rul dejen ud og læg den i en [[form]]. |
|
| |
|
|
| |
|
Linje 40: |
Linje 43: |
|
| |
|
| Server med cremefraiche, fløde eller Amin Jensens mundvand. | | Server med cremefraiche, fløde eller Amin Jensens mundvand. |
| | |
| | [[kategori:Mad og drikke]] |
Versionen fra 30. okt. 2008, 10:24
Mhrrr... Piiiie...
En tærte består delvis a dej, frugt og marcipan. Når der tales om dej betyder det ikke afføring men en blanding af mel, vand, sukker og sod. Spisning af ren dej kan dog fremkalde skæl-kræft. Soden er den vigtigste del af dejen i en tærte. Sod er fremstillet af afbrændt materiale. De fleste tærter forsvinder ud i sorte huller, bedre kendt som Danmarks Radio eller Amin Jensen's mund.
Tærte Opskrifter
Marcipan Tærte
Ingredienser:
Tærtedej:
- 200 g. mel
- 125 g. smør
- 127 g. sod
- 2 spsk. finkornet sukker
- vand
Fyld:
- 123 sukkerknalder
- 180 g. margarine
- ca. 3.47 æg
- 2 spsk. kogende vand
- 250 g. rå marcipan
- 1/2 kg. halvandet år gamle sommer bær
- 1 dl. gele sukker
- 2 dl vand
Bland mel og sukker og smuldr. smørret i. Saml dejen med lidt vand, og lad den hvile i 180 min. i køleskabet.
Rul dejen ud og læg den i en form.
Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i et af gangen og rør så revet marcipan i dejen. Kom dejen i tærteformen, bages nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 298 min. Lad tærten fryse i en kumme fryser i 30 dage.
Bland 2 dl vand og en del gele sukker i en gryde, og lad det koge i halvandet minut, og sæt det til køling. Pynt med de gamle bær og hæld geleen over.
Server med cremefraiche, fløde eller Amin Jensens mundvand.
Bidragsydere: DJ Platon
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.