|
|
Linje 1: |
Linje 1: |
| '''Franskbrød''' blev udviklet af et mindre lokalsamfund af dværge på [[Cypern]] i forbindelse med [[korstogene]]. Det var kun de allerringeste råvarer der blev brugt, hvilket den dag i dag er med til at give franskbrødet et ry, som det værste form for [[brød]] der findes. | | [[Billede:bagerjomfru.jpg|thumb|Her syntes i bare det var passende med et billede af en bagerjomfru]]'''Franskbrød''' blev udviklet af et mindre lokalsamfund af dværge på [[Cypern]] i forbindelse med [[korstogene]]. Det var kun de allerringeste råvarer der blev brugt, hvilket den dag i dag er med til at give franskbrødet et ry, som det værste form for [[brød]] der findes. |
|
| |
|
| | |
| | == Franskbrød i Danmark == |
| I [[Danmark]] spises det typisk i tilbagestående familier - indtil [[1960'erne]]. Derefter hed det jo [[velfærdssamfundet]]. I velfærdssamfundet er der af principielle årsager INGEN tilbagestående familier. Franskbrødets skæbne pegede derfor mod [[afgrund]]en. I [[erkendelsens]] kedelige bakspejl er der i midlertid befolkningsgrupper, der fortsat er tilbagestående. Disse retardoer kaldes idag for [[byggesagsbehandler]]e. Byggesagsbehandlere ses ofte gnaskende på franskbrød med birkes, hvormed de ''per se'' afslører deres retardo-position på den sociale rangstige (ikke engang første trin). Franskbrød fungerer derfor fortsat som [[foder]] for tilbagestående familier. | | I [[Danmark]] spises det typisk i tilbagestående familier - indtil [[1960'erne]]. Derefter hed det jo [[velfærdssamfundet]]. I velfærdssamfundet er der af principielle årsager INGEN tilbagestående familier. Franskbrødets skæbne pegede derfor mod [[afgrund]]en. I [[erkendelsens]] kedelige bakspejl er der i midlertid befolkningsgrupper, der fortsat er tilbagestående. Disse retardoer kaldes idag for [[byggesagsbehandler]]e. Byggesagsbehandlere ses ofte gnaskende på franskbrød med birkes, hvormed de ''per se'' afslører deres retardo-position på den sociale rangstige (ikke engang første trin). Franskbrød fungerer derfor fortsat som [[foder]] for tilbagestående familier. |
|
| |
|
Versionen fra 17. mar. 2009, 23:26
Franskbrød blev udviklet af et mindre lokalsamfund af dværge på Cypern i forbindelse med korstogene. Det var kun de allerringeste råvarer der blev brugt, hvilket den dag i dag er med til at give franskbrødet et ry, som det værste form for brød der findes.
Franskbrød i Danmark
I Danmark spises det typisk i tilbagestående familier - indtil 1960'erne. Derefter hed det jo velfærdssamfundet. I velfærdssamfundet er der af principielle årsager INGEN tilbagestående familier. Franskbrødets skæbne pegede derfor mod afgrunden. I erkendelsens kedelige bakspejl er der i midlertid befolkningsgrupper, der fortsat er tilbagestående. Disse retardoer kaldes idag for byggesagsbehandlere. Byggesagsbehandlere ses ofte gnaskende på franskbrød med birkes, hvormed de per se afslører deres retardo-position på den sociale rangstige (ikke engang første trin). Franskbrød fungerer derfor fortsat som foder for tilbagestående familier.
Franskbrødet blev i det 16. århundrede fordømt af den katolske kirke, da det var med til at lede biskopper i fordærv, og dermed holdt dem væk fra deres egentlige virke(omgang med kordrenge).
Franskbrød ses ofte sammen med Birkes.
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.