|
|
(34 mellemliggende versioner af 7 andre brugere ikke vist) |
Linje 1: |
Linje 1: |
| txchfdbrbdc
| | {{supercitat1|Jeg elsker '''dej'''|Dig|den [[kæreste]], du kun har for at få [[sex]]}} |
| {{slet}} | | |
| | [[Fil:Dejmis.jpg|thumb|493px|right|Der findes mange typer af '''dej''', fx [[tryl]]ledej, [[pizza]]dej og [[kød]]dej <ref>Det er [[Norsk|nordmænd]]ene, som har fået den [[bi]][[zar]]re [[idé]], at ''hakket kødfars'' skal kaldes for "Køttdejg" eller sådan [[noget]]</ref>]] |
| | |
| | '''Dej''' er en blanding af en væske (typisk [[vand]] eller [[sæd]]), [[mel]] og [[smag]]s[[stoffer]] og krydderier som fx [[birkes]]. ''Dej'' anvendes til bagning af fx [[franskbrød]] og [[kage]]r. Dej kan være helt flydende, fast eller en klæbrig, [[våd]] [[masse]]. Flydende dej bruges fx til kager, men dej til mange slags brød er en fast, elastisk substans. [[Dog]] er [[franskbrød]] meget vådt og klistret. [[Ofte]] fordi der bruges meget [[sæd]]. Dej kan også fremstilles ''uden'' væske, dette kaldes mørdej. [[Mø]]rdej bruges til bl.a. [[tærte]]-, [[Tarmluft|tartelet-]] og [[tøj]]tebunde. |
| | Ud over de ovennævnte ingredienser, indeholder ''dej'' ofte et hævemiddel som fx [[gær]] eller [[lort]]. Disse medvirker til at dejen, når den hæver, bliver [[let]] og [[luft]]ig. |
| | |
| | ==Trivia om dej== |
| | ''Dejens'' [[fremtid]] afhænger meget af hvor [[alkohol]]iseret den [[på]]gæld[[ende]] [[bager]] er. Af og til hænder det at bagere i deres delirium skaber de mest vanvittige former for bagværk.<ref>Dej har somme tider en konsistens, der har en slående lighed med ældre [[kvinder|kvinders]] [[bryster]]</ref> <br /> |
| | |
| | På [[Læsø]] (Danmarks Roswell) er der beretninger om en bager, der har skabt vederstyggeligheder, som overgår selv rædslerne i ''Dunwich'' og ''Innsmouth'' (se [[H. P. Lovecraft]]). De [[turist]]er, som har været udsat for [[det]], vil [[aldrig]] [[helt]] [[komme]] sig over deres traumer. På en mindre ø i [[konge]][[rige]]t [[Danmark]] <ref>beliggende [[et]] [[sted]] [[på]] [[Sjælland]]</ref> var der en bager, som eftergjorde eksperimentet. [[Atombombe|Eksperiment]]et gik [[Angst|frygt]]eligt [[gal]]t, og nu er der en [[bro]] [[over]] til [[Sverige]].<br /> |
| | |
| | ''Dej'' bruges også i enkelte lokale [[dialekter]], som substitut for [[ord]][[et]] ''[[dig]]''. <ref>Eks.: Jaj elsker ''dej''</ref> |
| | [[kategori:Bagværk]] |
| | |
| | ==Dejlige dejnoter== |
| | <references /> |
| | [[Kategori:ting der kan smøres på]] |
Nuværende version fra 19. jun. 2022, 23:03
|
|
Jeg elsker dej
|
|
|
Dig om den kæreste, du kun har for at få sex
|
Dej er en blanding af en væske (typisk vand eller sæd), mel og smagsstoffer og krydderier som fx birkes. Dej anvendes til bagning af fx franskbrød og kager. Dej kan være helt flydende, fast eller en klæbrig, våd masse. Flydende dej bruges fx til kager, men dej til mange slags brød er en fast, elastisk substans. Dog er franskbrød meget vådt og klistret. Ofte fordi der bruges meget sæd. Dej kan også fremstilles uden væske, dette kaldes mørdej. Mørdej bruges til bl.a. tærte-, tartelet- og tøjtebunde.
Ud over de ovennævnte ingredienser, indeholder dej ofte et hævemiddel som fx gær eller lort. Disse medvirker til at dejen, når den hæver, bliver let og luftig.
Trivia om dej
Dejens fremtid afhænger meget af hvor alkoholiseret den pågældende bager er. Af og til hænder det at bagere i deres delirium skaber de mest vanvittige former for bagværk.[2]
På Læsø (Danmarks Roswell) er der beretninger om en bager, der har skabt vederstyggeligheder, som overgår selv rædslerne i Dunwich og Innsmouth (se H. P. Lovecraft). De turister, som har været udsat for det, vil aldrig helt komme sig over deres traumer. På en mindre ø i kongeriget Danmark [3] var der en bager, som eftergjorde eksperimentet. Eksperimentet gik frygteligt galt, og nu er der en bro over til Sverige.
Dej bruges også i enkelte lokale dialekter, som substitut for ordet dig. [4]
Dejlige dejnoter
Bidragsydere: CooperDK
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.