|
|
Linje 1: |
Linje 1: |
| Æbleskiver | | {{pastelfarvet}} |
| | | '''Æbleskiver''' er en ret, der især var populær før opfindelsen af studenterbrød og [[romkugler]]. Trangen til at spise æbleskiver kommer dog ofte over folk ved [[jul]]etid, akkurat som med [[blodpølse]]. I lighed med blodpølser skal æbleskiverne helst smøres ind i sirup eller i en anden form for sukkerholdig klister, så de nemmere glider ned. For at lette hverdagen for de travle børnefamilier, som helst ikke vil have griset deres samtalekøkkener til, fås æbleskiver nu i forskellige halvbagte varianter. |
| En beskæftigelse der især foregik før opfindelsen af studenterbrød og [[romkugler]]. Trangen til at spise æbleskiver kommer dog ofte over folk ved juletid, akkurat som med blodpølse. I lighed med blodpølser skal æbleskiverne helst smøres ind i sirup eller i en anden form for sukkerholdig klister, så de nemmere glider ned. For at lette hverdagen for de travle børnefamilier, som helst ikke vil have griset deres samtalekøkkener til, fås æbleskiver nu i forskellige halvbagte varianter.
| |
|
| |
|
| Æbleskiver finder man sjældent hos bageren, selvom det har noget med [[dej]] at gøre. De fleste bagere kan ikke helt finde ud af, at justere mængden af øl i dejen. Her ses et eksempel på hvor galt det kan gå: | | Æbleskiver finder man sjældent hos bageren, selvom det har noget med [[dej]] at gøre. De fleste bagere kan ikke helt finde ud af, at justere mængden af øl i dejen. Her ses et eksempel på hvor galt det kan gå: |
Linje 8: |
Linje 7: |
| Så i 1823 fandt Adam Njølgberg ud af, at hvis man puttede ristede æbleskiver i lidt mayonaise og derefter blandede det med mel og så puttede klumpen på panden... så kom der en saltet, men delikat ret ud af det..." | | Så i 1823 fandt Adam Njølgberg ud af, at hvis man puttede ristede æbleskiver i lidt mayonaise og derefter blandede det med mel og så puttede klumpen på panden... så kom der en saltet, men delikat ret ud af det..." |
| Bager Bolle, den 2. december, 1999. | | Bager Bolle, den 2. december, 1999. |
| | |
| | [[kategori:mad og drikke]] |
Versionen fra 3. mar. 2008, 22:55
Æbleskiver er en ret, der især var populær før opfindelsen af studenterbrød og romkugler. Trangen til at spise æbleskiver kommer dog ofte over folk ved juletid, akkurat som med blodpølse. I lighed med blodpølser skal æbleskiverne helst smøres ind i sirup eller i en anden form for sukkerholdig klister, så de nemmere glider ned. For at lette hverdagen for de travle børnefamilier, som helst ikke vil have griset deres samtalekøkkener til, fås æbleskiver nu i forskellige halvbagte varianter.
Æbleskiver finder man sjældent hos bageren, selvom det har noget med dej at gøre. De fleste bagere kan ikke helt finde ud af, at justere mængden af øl i dejen. Her ses et eksempel på hvor galt det kan gå:
" Pomum frustrum kommer af, at man i tidligere dage kaldte æbler i skiver for "æbleskiver".
Så i 1823 fandt Adam Njølgberg ud af, at hvis man puttede ristede æbleskiver i lidt mayonaise og derefter blandede det med mel og så puttede klumpen på panden... så kom der en saltet, men delikat ret ud af det..."
Bager Bolle, den 2. december, 1999.
Bidragsydere: DJ Platon
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.