The Godfather er en film produceret af to gamle narkomaner ved navn Klaus og Valdemar. Filmen er produceret af Kanal København og blev udgivet i 1766 under titlen "Uha da da". Det var først i 2000 at filmens navn blev ændret til The Godfather.
Filmens hovedrolleindehaver er Simon Kvamm som spiller rollen som heksen, Erik Nielsen, som i 1769 får sin egen spin-off serie "Krøniken".
Plot
Erik Nielsen bliver sat i forbindelse med mordet på tre hundehvalpe og kæmper gennem årtier for at få renset sit navn og sin skjorte, som er smurt ind i harpiks.
Undervejs møder Erik Nielsen den unge, smukke Bill, som spilles af Ole Thestrup. De to forelsker sig, men hvad Erik ikke ved er, at Alain i virkeligheden står bag mordet på de tre hvalpe.
Erik og Bill tager pludselig på road-trip tværs over USA og Nepal og bliver på hele turen jagtet af FBI-agenten Alice Cooper (spillet af Alice Cooper). Siden forfølges duoen også af en gal videnskabsmand, Søren Pind (spillet af Karen Jespersen) og det svenske fodboldhold AIK Stockholm (spillet af hele Saturday Night Live holdet). Både den gale videnskabsmand og fodboldholdet er ude efter de 22 liter Faxe Kondi, som Erik og Bill stjal fra jøderne inden de tog til USA.
Filmen ender med at Alice Cooper anholder Erik og Bill og udleverer dem til superskurken Allan Nielsen (spillet af fodboldspilleren af samme navn). Allan Nielsen viser sig at være Erik Nielsens bror og pludselig tager historien en drejning, da Bill erkender at han er manden bag mordet på de tre hvalpe. Erik Nielsen går grasat og skyder både Allan Nielsen, Alice Cooper og Bill i ansigtet med en prop-pistol.
Afslutningsvis bliver de alle gode venner for til sidst at blive uvenner igen.
Kritik
Filmens kritikere har fremhævet de vanvittigt gode skuespilpræstationer som grunden til at filmen aldrig nogensinde blev et hit world-wide.
Desuden er filmen ulovlig i alle amerikanske stater på nær Ohio og Arkansas (sidstnævntes geografiske placeringen afholder staten fra at tage stilling til noget som helst, da den er placeret ca. 2 km under havets overflade).
Baggrunden for banlysningen af filmen er dens forholdsvis høje indhold af kolesterol og mættede fedtsyrer.
Arv
The Godfathers kulturelle arv er næsten ikke eksisterende, da den har været ulovlig i hele verden indtil 1999. Men siden da har den fået noget nær kultstatus i hardcore Goth-miljøer verden over og er fortsat den mest populære film på "Intergoth Film Festival", som afholdes hvert fjerde minut forskellige steder i Asien.
Soundtrack
The Godfather er den første film nogensinde til at bruge underlægningsmusik. Musikken er komponeret af den nu afdøde hollandske politiker Pim Fortuyn, som i øvrigt har benægtet ethvert kendskab til filmen.
Yderligere har Kings of leon lavet titelmelodien og bygget kulisserne.
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.