PARKEN er et forlystelsessted i København, hvor man forsøger at kombinere alle de ædle aspekter i Linedance og Traktor træk. Ind imellem disse aktiviteter, frekventeres
stedet af en serie af Bands, der alle er på "All outta money tour"[1]
Før PARKEN
Før PARKEN dumpede ned lige ved siden af Bumleby, var der faktisk noget andet. Vi tager lige en opsummering, bare for dem som er under 40, og som derfor aldrig har set noget andet end PARKEN.
Fodboldlandsholdet feat. Musikgarden
PARKEN opstod som følge af det massive pres, som det daværende Kjøbenhavns Boldklubs fans roliganismen lagde på det hedengangne "Idrætsparken" tilbage i midten og slutningen af 1980'erne.
Stedet blev dengang brugt til at fodboldlandsholdet bragte store mængder af ufatteligt fulde jyder og enkelte københavnere sammen i skøn forening og fællessang. Der blev dengang spillet ca. 10 kampe i Idrætsparken om året, hvis man ikke medregner skolefodbold-turneringen, der selvfølgelig ofte tiltrak adskillige forældre og enkelte tilskuere.
Før og efter kampene kunne man dengang opleve en garde med en pige i front, og da der dengang stadig blev solgt ufortyndet øl, var der i en periode en glad kombination af øl, fisse og hornmusik i Idrætsparken. Oven i al denne glæde er det lykkedes for Danmark at vinde en enkelt kamp over England, en over Grækenland[2], og aldrig over Tyskland.
På et tidspunkt i 1970'erne nåede dansk fodbold sit hidtidige klimaks, da man slog svensken efter omkring hundrede års sejrstørke. På denne ene dag fik den stolte nation hævn over alle de forsmædelige nederlag, der gennem tiden havde kostet os alt fra Norge til bankerot.
Der var nu ikke flere ønskelige formål, som den hæderkronede park kunne tjene. Stedets skæbne var fuldbragt, og dagen efter startede planerne for, hvorledes man kunne forvandle stedet til et nyt og vitalt samlingssted for dansk fodbold. Dette skulle gøres ved at erstatte betonen med noget andet beton.
Kjøbenhavns Boldklub
Mellem landsholds-, skolefodbolds- og landspokalkampene, tog elendigheden over. Der kom KB så og samlede på en god dag 900 tilskuere i det efterhånden noget forfaldne og misligholdte sted på Østerbro. Blandt de få tilbageværende blev der talt muntert om perioden omkring indsættelsen af Christian 7., som de fleste stadig huskede som om det var i går.
|
|
Hvornår spiller KB næste gang i Idrætsparken?
|
|
|
KB's fan anno 1985.
|
|
|
Det kommer an på, hvornår du kan komme?
|
|
|
Idrætsparkens kontrollør på samme tid.
|
KB levede en temmelig kummerlig tilværelse i fodboldrækkerne, og nåede også at rykke ned. De havde gjort Idrætsparken til deres hjemmebane, men det lykkedes vist aldrig rigtig, at få trukket snobberne publikum med fra Frederiksbeg og ud til det mørke Østerbro.
Med den dalende lokale interesse for at se fodbold i Idrætsparken, var der nu to muligheder:
- Man valgte at bygge et nyt sted til alt andet end fodbold.
- Man valgte at flytte nogle af landskampene til Jylland
Af økonomiske årsager valgte man det første.
PARKEN opstår
Baseret på en yderst spinkel forretningsmodel, valgte man at etablere en betonkonstruktion med plads til ca. 40.000 tilskuere. For at man stadig skulle have et sted at spille landskampe, valgte man at indgå et uopsigeligt samarbejde med Dansk Boldspil Union, med en kontraktlig løbetid på 100 år.
På den vis havde man effektivt subsidieret projektet med indtægter fra en flok uvidende naive patriotiske Roligans, der i al fremtid ville komme til at betale en vild overpris for deres øl, og med udsigt til at billetpriserne ville følge den procentvise udvikling på porto og togbilletter tilsammen i de kommende mange år.
For at gøre stedet komplet, fik man tilføjet en lækker detalje. Man sørgede for en helt igennem ustyrlig og betonklingende akustik, der gjorde al fællessang til noget som var umuligt at høre, og som kunne destruere enhver musikalsk oplevelse til en koncert. Dette gav samtidig svaret på, hvad stedet mon skulle hedde.
|
|
PARKEN!!!
|
|
|
Det akustiske tilbagesvar ved at hviske "parken?" i PARKEN.
|
Den 1. september 1992 stod PARKEN klar, og straks efter kunne Danmark glæde sig over endnu et nederlag til Tyskland i fodbold. Så var linjen lagt, og der blev "Sejled' op ad åen" på tribunerne, da det meste af Udkantsdanmark var samlet til fest.
Skik og brug i PARKEN
I 1986 tog landsholdet til Mexico. Med sig derover tog de "Sejled' op ad åen" og med hjem bragte de så endvidere "Bølgen".
PARKEN Sport & Entertainment
Små noter om PARKEN
- ↑ Med flere versionsnumre på, gående mod uendeligt.
- ↑ 7 - 1 vandt de rent faktisk, og udsigten var jammerlig, men vi var stive!
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.