|
|
Linje 20: |
Linje 20: |
|
| |
|
| Især i det [[sjælland|sjællandske]] kan man opleve at pølsekongen spørger om man vil have rødkål på den røde hott'r. Det kan på ingen måde understreges kraftigt nok at det nok bør overvejes seriøst! Det smager skidegodt. | | Især i det [[sjælland|sjællandske]] kan man opleve at pølsekongen spørger om man vil have rødkål på den røde hott'r. Det kan på ingen måde understreges kraftigt nok at det nok bør overvejes seriøst! Det smager skidegodt. |
| [[Billede:hothund.jpg|left|thumb|300px|Denne skinkekutter, vandt 1. præmie ved den internationale pølsemandskongres i Tarm, 2001.]] | | [[Billede:hothund.jpg|left|thumb|300px|Denne skinkefætter, vandt 1. præmie ved den internationale pølsemandskongres i Tarm, 2001.]] |
|
| |
|
| ==Trivia== | | ==Trivia== |
Versionen fra 24. jul. 2016, 19:47
En pølsemand er en type menneske. De bor i pølsevogne hvorfra de sælger såkaldte pølser til stor glæde for den danske befolkning. De lever hovedsageligt af den mad, de kan finde rundt omkring i pølsevognen.
Pølsemænd bor som regel på de fineste adresser i byerne, som fx Rådhuspladsen, der som alle matadorspillere jo ved, er meget dyr at lande på.
Generelt er pølsevognene de fineste spisesteder i byen. Det har i mange år været kendt at den bedste hott'er har langt større kulinarisk værdi end de "fineste" 3 stjernede Michelin restauranters gourmet retter.
Tjeneren er heller ikke en overlegen skid og det er muligt at føre langt mere sofistikerede samtaler med pølsemanden end de dersens tjenere i deres fine lejede lokaler.
I de mest sofistikerede pølsetempler fås også moderne ting som burgere og salat. Selv om det endnu ikke er lykkedes at få en voksen mand til at indrømme at han hellere vil have en burger end "3 ristede med det hele", så findes der alternativer der går til det ekstreme indenfor den ypperste madkunst. Af disse kan nævnes alfabetisk:
- Bøfsandwich med brun sovs.
- Frikadellesandwich med brun sovs.
- Ribbensandwich med alt det hele.
- Alternativt kan man bede om sveller. Udtales "sveller" (eller "pomfriter" Hvis du er på date og det skal være ekstra fint") Og rødbeder (udtales "Robeeer") hvis man vil have rodfrugter til.
Andre ting der gør disse fremragende restauranter til en - på alle måder - explicit oplevelse, er at hvis/når man spilder på gulvet er det tegn på suveræn mad. Der er dog aldeles sjældent madrester på gulvet da de lokale piloter tager sig af rengøringen på dette punkt.
Rengøringen generelt tages med stor alvor af den lokale pølsegud da køkkenet er let overskueligt for madpoliti og kunder (med mindre det er kl. 02 da er der alligevel ingen der kan se en skid)!
Især i det sjællandske kan man opleve at pølsekongen spørger om man vil have rødkål på den røde hott'r. Det kan på ingen måde understreges kraftigt nok at det nok bør overvejes seriøst! Det smager skidegodt.
Trivia
- Pølsemandens yndlingshusdyr er duen.
- En død indianer i kano med blod og bæ ned ad ryggen og agurkesovepose er i dag slang for en hotdog. Men i gamle dage var det blodig alvor!
- Tæl altid pølsemandens fingre, før du spiser din knækpølse. Man ved jo aldrig...
- Frankfurteren er opkaldt efter Frank Furtsen, der i 1951 i en meget alvorlig pølsevognsulykke mistede sin lille dillermand i flammerne. Den blev fundet og spist af hende den lækre fra parallelklassen, der lige siden har medbragt en ukrudtsbrænder til stævnemøder.
- Pølsemanden har bestemte priser der er afrundet til nærmeste mønt. Det gør det enkelt at føre regnskabet.
- I u-lande som Sverige, USA, provinsen og Prøjsen har de muteret hotdog'en til ukendelighed med rejesalat, saurkraut og andre underlige ting. Det bør der tages STÆRKT AFSTAND fra i vor civilicerede del af Danmark!
Bidragsydere: CooperDK
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.