Versionen fra 12. maj 2011, 22:11
En albino lider af såkaldt albinisme, som kommer fra det latinske ord albus, der betyder albue hvid. Både planter, dyr og mennesker kan lide af albinisme. Jagtsæsonen ligger i september-oktober.
Albinisme hos mennesker
Allerede i dødehavsrullerne[1] nævnes albinisme i andet brev til Hippolyserne, kapitel 2, vers 8:
|
|
Thi de kendes på deres røde øjne, deres blege hud og deres gule tænder. Og I skal vide, at de er albinoer og må jages om efteråret.
|
|
|
Dødehavsrullerne
|
Videnskabeligt blev det første gang beskrevet i 1908 af lægen Sir Archibald Garrod med disse ord:
|
|
I Africa findes der Negre, der er Hviide, lige til man skyder dem. Da bliver de Røde mange Steder. I vort gamle Engeland findes dog ogsaa Hviide, der er Hviide. Dem skyder man ikke. Man ved ei hvorfor...
|
|
|
Archibald
|
I dag ved man med bestemthed, at albinisme er arveligt fra forældrene, der måske ikke selv er albinoer, men indeholder et særligt hvidt stof i moderens æggerledere og mandens skrubtudser, der ligesom lægger sig over det hele på en eller anden måde. En seksuelt overført sygdom, kan man sige. Det er et krav fra EU, at begge sexatleter skal have denne defekt. Ellers får man bare helt normalpigmenterede børn, som ikke smager nær så godt.
Folk, der ikke har fået nosset sig sammen til at blive rigtige albinoer, kan kendes på et svagt rødligt hår, fregner og måske pigmentmangel i øjet. De skal stege en lille smule længere ved svag varme. Husk hvidløg, endelig hvidløg!
Arh... sæææd!
Intelligens
I forhold til almindelige andre mennesker, er albinoer meget intelligente. Det er de nødt til at være, fordi der altid er nogen efter dem. Sky, med ryggen mod væggen, sidder de på stamværtshuset, så de kan se alle, der går ud og ind. Albinoer er i øvrigt kendt for at være gode krydsordsløsere, hvis ellers navnet på "Danmarks dronning" er Molgretje og "bureaukrat" er en shlankepave. Diskutér aldrig med en albino. Hvidt er hvidt og sort er sort i deres verden.
Er det en ægte albino?
Et er at skyde en, et andet er at kontrollere ægtheden.
Navnlig i dag, hvor varemærkeforfalskning er mere reglen end undtagelsen, og det flyder omkring os med "Gucchi-tasker" til 200 kr., kan spørgsmålet være meget relevant. Også vore madvarer forfalskes - en slagterpølse burde snarere kaldes en snedkerpølse, da den indeholder mere savsmuld end kød.
Nå. Hvad skal man se efter, når man har fanget en albino?
- Øjnene skal være røde, hvis albinoen ellers er levende. Det er fordi man kan se de røde blodkar. Døde menneskers blodkar er ikke rigtig røde efter et par dage.[2]
- Træk bukserne ned. Hvad farve har dusken? Godt. Træk nu albinoens bukser ned. Hvad farve har dusken? Den skal være hvid. Mange metrosexuelle mænd og kvinder i dag er dog duskeløse for at simulere noget pædofili under kønsakten. Hvis det er tilfældet må du pænt trække bukserne op igen og koncentrere dig om øjnene.
Op i numsen
Albinisme hos planter
Ligesom andre planter er albinoplanter helt normale og skal behandles ud fra de lighedsprincipper, der gælder for køen til hospitalerne og ved aktiv dødshjælp. Mange af dem smager godt, men de spredes let over det hele, hvis man bruger et oversavet jagtgevær. Til sådan en sølle plante er det nok at bruge en ganske lille bøsse og den smager lige godt, uanset om den er helt død eller ej. Og du kan alligevel ikke høre den skrige, det kræver specialudstyr.
Planter har normalt ingen far og mor. I stedet har de blomster og bier. For at få en ægte albinoplante skal man altså bruge en albinoblomst og en albinobi.
Udenfor sæsonen
Udenfor sæsonen er det strengt forbudt at rende rundt og skyde albinoer. Hvis trangen til skyderi bliver for stor, må man søge ind ved De Kgl. Priviligerede Bander, der har jagttilladelse i alle større byer året rundt.
Jeg kan godt lide at sutte den for hårdt af på min mor og far... Arh...
Anskudte bemærkninger
- ↑ Ja, muligvis var det en albino, der slog Det Døde Hav ihjel.
- ↑ Pas på med at bruge kameraer, der fjerner røde øjne, når du leder.
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.