|
|
Linje 15: |
Linje 15: |
| |- | | |- |
| | | | | |
| | '''Dej''': |
| *250 g adeligt blod | | *250 g adeligt blod |
| *375 g malede tænder | | *375 g malede tænder |
Linje 54: |
Linje 55: |
| #Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C. | | #Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C. |
| |} | | |} |
|
| |
|
| |
|
| == Se også == | | == Se også == |
Versionen fra 25. nov. 2014, 14:00
Hvis Wellington vinder, vil jeg æde min gamle hat!
Med hvidløg til!?
Napoleonshatten[1] blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev senere lavet om til noget mere spiseligt. Napoleonshattene var faktisk så stor en success, at man fra 1790 til 1800 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta, i 1800, var at alt for mange folk åd dem, hvilket resulterede i den første og måske grummeste økonomiske krise i historien. Kildeanalytikere og historielærer påpejer endda, at krisen er skyld i den nuværende globale ulighed[2].
Opskrifter
Originalopskrift[3]
|
Den Nye Version[4]
|
Dej:
- 250 g adeligt blod
- 375 g malede tænder
- 1 stk afkappet nosse (Også kendt som kappanossi)
- o.80 L kongeligt tis
Fyld:
- 225 g lort
- 125 g kongesved
- 1 stk varmebehandlede afkappede nosser
Fremgangsmåde:
- Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time.
- Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter.
- Fyld: Lort og Kongesved æltes godt sammen. Nosserne tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler.
- Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C.
|
Dej:
- 250 g smør
- 375 g hvedemel
- 1 stk æg
- 80 g flormelis
Fyld:
- 225 g marcipan
- 125 g sukker
- 1 stk pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde:
- Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time.
- Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter.
- Fyld: Marcipan og Sukker æltes godt sammen. Hviden tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler.
- Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C.
|
Se også
Fodnoter
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.