|
|
Linje 1: |
Linje 1: |
| Napoleonshatten blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev senere lavet om til noget mere spiseligt. Napoleonshattene var faktisk så stor en success, at man fra 1750 til 1754 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta, i 1754, var at alt for mange folk åd dem. | | Napoleonshatten blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev senere lavet om til noget mere spiseligt. Napoleonshattene var faktisk så stor en success, at man fra 1790 til 1800 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta, i 1800, var at alt for mange folk åd dem. |
|
| |
|
| ==Opskrifter== | | ==Opskrifter== |
Versionen fra 10. apr. 2007, 09:13
Napoleonshatten blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev senere lavet om til noget mere spiseligt. Napoleonshattene var faktisk så stor en success, at man fra 1790 til 1800 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta, i 1800, var at alt for mange folk åd dem.
Opskrifter
Den Originale Opskrift(8 personer/1 Amin Jensen):
Dej:
250 g Adeligt blod
375 g Malede tænder
1 stk Afkappet nosse (Også kendt som kappanossi)
80 g Kongeligt tis
Fyld:
225 g Lort
125 g Kongesved
1 stk Varmebehandlede afkappede nosser
Fremgangsmåde:
-Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time.
-Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter.
-Fyld: Lort og Kongesved æltes godt sammen. Nosserne tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler.
-Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C.
Den Nuværende Opskrift (8 personer/1 Amin Jensen):
Dej:
250 g smør
375 g hvedemel
1 stk æg
80 g flormelis
Fyld:
225 g marcipan
125 g sukker
1 stk pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde:
-Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time.
-Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter.
-Fyld: Marcipan og Sukker æltes godt sammen. Hviden tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler.
-Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C.
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.