|
|
Linje 1: |
Linje 1: |
| Fars, en ubehagelig sammenblanding af hakkede pattedyr som nyder stor anseelse i det danske, såvel som russiske køkken. Fars findes oftest i farsbrød hvor det udgør 100% af retten. Farsbrød laves oftest på en bund af slagteriaffald og vand, ikke ulig den tidligere danske nationalret, [[pølsen]]. Andre ingredienser i retten kan være, men er ikke begrænset til, svinekød, cigaretskodder, feses, [[vodka]], metalsplinter og savsmuld. | | Fars, en ubehagelig sammenblanding af hakkede pattedyr som nyder stor anseelse i det danske, såvel som russiske køkken. Fars findes oftest i farsbrød hvor det udgør 100% af retten. Farsbrød laves oftest på en bund af slagteriaffald og vand, ikke ulig den tidligere danske nationalret, [[pølsen]]. Andre ingredienser i retten kan være, men er ikke begrænset til, svinekød, cigaretskodder, feses, [[vodka]], metalsplinter og savsmuld. |
| | [[Billede:Eksempel.jpg]] |
|
| |
|
| == Historie == | | == Historie == |
Linje 5: |
Linje 6: |
| Fars menes at have opstået i Jylland, ikke langt fra bondebyen Fjaltring. Op igennem den anden halvdel af det 20. århundrede oplevede farsfabrikker i Fjaltringområdet et boom indenfor eksport til Rusland, da Rusland var i en økonomisk trængt situation, og så sig nødsaget til at importere billige fødevarer fra udlandet. Den samlede farseksport havde indtil det tidspunkt været på 0%. | | Fars menes at have opstået i Jylland, ikke langt fra bondebyen Fjaltring. Op igennem den anden halvdel af det 20. århundrede oplevede farsfabrikker i Fjaltringområdet et boom indenfor eksport til Rusland, da Rusland var i en økonomisk trængt situation, og så sig nødsaget til at importere billige fødevarer fra udlandet. Den samlede farseksport havde indtil det tidspunkt været på 0%. |
| På trods af den tidligere fremgang oplever fars på nuværende tidspunkt en drastisk tilbagegang. | | På trods af den tidligere fremgang oplever fars på nuværende tidspunkt en drastisk tilbagegang. |
| | |
| | [[Kategori:Mad]] |
Versionen fra 27. jul. 2009, 17:59
Fars, en ubehagelig sammenblanding af hakkede pattedyr som nyder stor anseelse i det danske, såvel som russiske køkken. Fars findes oftest i farsbrød hvor det udgør 100% af retten. Farsbrød laves oftest på en bund af slagteriaffald og vand, ikke ulig den tidligere danske nationalret, pølsen. Andre ingredienser i retten kan være, men er ikke begrænset til, svinekød, cigaretskodder, feses, vodka, metalsplinter og savsmuld.
Historie
Fars menes at have opstået i Jylland, ikke langt fra bondebyen Fjaltring. Op igennem den anden halvdel af det 20. århundrede oplevede farsfabrikker i Fjaltringområdet et boom indenfor eksport til Rusland, da Rusland var i en økonomisk trængt situation, og så sig nødsaget til at importere billige fødevarer fra udlandet. Den samlede farseksport havde indtil det tidspunkt været på 0%.
På trods af den tidligere fremgang oplever fars på nuværende tidspunkt en drastisk tilbagegang.
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.