|
|
Linje 1: |
Linje 1: |
| Napoleonshatten blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev senere lavet om til noget mere spiseligt. De Napoleonshatte var faktisk en så stor success, at man fra 1750 til 1754 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta, i 1754, var at alt for mange folk åd dem. | | Napoleonshatten blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev senere lavet om til noget mere spiseligt. De Napoleonshatte var faktisk en så stor success, at man fra 1750 til 1754 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta, i 1754, var at alt for mange folk åd dem. |
|
| |
|
| Den Originale Opskrift(8 personer/1 Amin Jensen): | | ==Opskrifter== |
| Dej: | | |
| | ====Den Originale Opskrift(8 personer/1 Amin Jensen):==== |
| | '''Dej''': |
| 250 g Adeligt blod | | 250 g Adeligt blod |
| 375 g Malede tænder | | 375 g Malede tænder |
Linje 8: |
Linje 10: |
| 80 g Kongeligt tis | | 80 g Kongeligt tis |
| | | |
| Fyld: | | '''Fyld''': |
| 225 g Lort | | 225 g Lort |
| 125 g Kongesved | | 125 g Kongesved |
| 1 stk Varmebehandlede afkappede nosser | | 1 stk Varmebehandlede afkappede nosser |
|
| |
|
| Fremgangsmåde: | | '''Fremgangsmåde:''' |
| -Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time. | | -Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time. |
|
| |
|
Linje 22: |
Linje 24: |
| -Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C. | | -Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C. |
|
| |
|
| Den Nuværende Opskrift (8 personer/1 Amin Jensen): | | ====Den Nuværende Opskrift (8 personer/1 Amin Jensen):==== |
|
| |
|
| Dej: | | '''Dej''': |
| 250 g smør | | 250 g smør |
| 375 g hvedemel | | 375 g hvedemel |
Linje 30: |
Linje 32: |
| 80 g flormelis | | 80 g flormelis |
| | | |
| Fyld: | | '''Fyld''': |
| 225 g marcipan | | 225 g marcipan |
| 125 g sukker | | 125 g sukker |
| 1 stk pasteuriseret æggehvide | | 1 stk pasteuriseret æggehvide |
|
| |
|
| Fremgangsmåde: | | '''Fremgangsmåde''': |
| -Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time. | | -Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time. |
|
| |
|
Versionen fra 9. apr. 2007, 14:35
Napoleonshatten blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev senere lavet om til noget mere spiseligt. De Napoleonshatte var faktisk en så stor success, at man fra 1750 til 1754 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta, i 1754, var at alt for mange folk åd dem.
Opskrifter
Den Originale Opskrift(8 personer/1 Amin Jensen):
Dej:
250 g Adeligt blod
375 g Malede tænder
1 stk Afkappet nosse (Også kendt som kappanossi)
80 g Kongeligt tis
Fyld:
225 g Lort
125 g Kongesved
1 stk Varmebehandlede afkappede nosser
Fremgangsmåde:
-Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time.
-Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter.
-Fyld: Lort og Kongesved æltes godt sammen. Nosserne tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler.
-Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C.
Den Nuværende Opskrift (8 personer/1 Amin Jensen):
Dej:
250 g smør
375 g hvedemel
1 stk æg
80 g flormelis
Fyld:
225 g marcipan
125 g sukker
1 stk pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde:
-Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time.
-Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter.
-Fyld: Marcipan og Sukker æltes godt sammen. Hviden tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler.
-Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C.
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.