|
|
Linje 6: |
Linje 6: |
| Snaps er også den drik som er årsag til det vi i dag kender som ølstafet. Tilbage i 1919 opfandt en ukendt spillemand den gamle folkekære konkurrence snapsstafet. Denne beskæftigelse blev dog hurtigt lavet om i 1919 (mandagen efter den første snapsstafet), det viste sig nemlig at den ikke lykkedes nogle af deltagerne at komme i mål efter som de alle havde en promille på det der svare til en halv grønlænder. | | Snaps er også den drik som er årsag til det vi i dag kender som ølstafet. Tilbage i 1919 opfandt en ukendt spillemand den gamle folkekære konkurrence snapsstafet. Denne beskæftigelse blev dog hurtigt lavet om i 1919 (mandagen efter den første snapsstafet), det viste sig nemlig at den ikke lykkedes nogle af deltagerne at komme i mål efter som de alle havde en promille på det der svare til en halv grønlænder. |
| Indtagelse: Drik aldrig direkte fra flasken. | | Indtagelse: Drik aldrig direkte fra flasken. |
| | |
| | |
| | |
| | == Hjemmelavet snaps == |
| | |
| | |
| | Egentlig hjemmebrændt spiritus er sjælden i Danmark (hvis vi ikke tæller Grønland som en del af Danmark), men hjemmelavet kryddersnaps er en forholdsvis populær livsstil. Typisk fremstilles kryddersnaps ved at man lader plantemateriale henstå (rådne) i finsprit(dejligt) for at udtrække ætanolopløselige stoffer (det som du bliver stiv af). Sidenhen fortyndes (hvis man ikke er en rigtig mand) til en drikkeegnet sprit- og smags-koncentration. |
| | |
| | Snaps kan bl.a. fremstilles af nødder og bær, eksempelvis: |
| | |
| | * Solbær |
| | * Havtorn |
| | * Tang fra stranden |
| | * Et halvgammelt kæledyr (gode erfaringer med hamstere og mindre katte) |
| | * Grøn valnød Plukkes i den sene sommer mens den stadig er helt grøn, farven variere alt efter hvor meget snaps du har indtaget før plukning. En fire til seks kg. skæres i kvarte og trækkes i 1 fl snaps (stor flaske). Efter få dage bliver snapsen helt sort. Til Jul fjernes valnødderne og snapsen filtreres, eller drikkes direkte af flasken. På dette tidspunkt er snapsen ganske udrikkelig, men 5 år senere begynder den at blive god. |
|
| |
|
|
| |
|
Versionen fra 11. nov. 2010, 11:30
Snaps er en sjov drik, som også er kendt som Ursfunksnaks, men det er kun på Grønland, hvor det i øvrigt kommer ud af vandhanerne.
[[Snaps blev opfundet i det vestlige snapsevik af en gal videnskabsmand ved navn James Bond, som i øvrigt også opfandt bilen, solen, gulvet og H.C. Andersen.
Snaps drikkes i store mængder, specielt ved julefrokoster (som en slags desinficerende væske efter alt det gris, sild og andet lort man tager indenbords under en julefrokost).
Snaps er også den drik som er årsag til det vi i dag kender som ølstafet. Tilbage i 1919 opfandt en ukendt spillemand den gamle folkekære konkurrence snapsstafet. Denne beskæftigelse blev dog hurtigt lavet om i 1919 (mandagen efter den første snapsstafet), det viste sig nemlig at den ikke lykkedes nogle af deltagerne at komme i mål efter som de alle havde en promille på det der svare til en halv grønlænder.
Indtagelse: Drik aldrig direkte fra flasken.
Hjemmelavet snaps
Egentlig hjemmebrændt spiritus er sjælden i Danmark (hvis vi ikke tæller Grønland som en del af Danmark), men hjemmelavet kryddersnaps er en forholdsvis populær livsstil. Typisk fremstilles kryddersnaps ved at man lader plantemateriale henstå (rådne) i finsprit(dejligt) for at udtrække ætanolopløselige stoffer (det som du bliver stiv af). Sidenhen fortyndes (hvis man ikke er en rigtig mand) til en drikkeegnet sprit- og smags-koncentration.
Snaps kan bl.a. fremstilles af nødder og bær, eksempelvis:
* Solbær
* Havtorn
* Tang fra stranden
* Et halvgammelt kæledyr (gode erfaringer med hamstere og mindre katte)
* Grøn valnød Plukkes i den sene sommer mens den stadig er helt grøn, farven variere alt efter hvor meget snaps du har indtaget før plukning. En fire til seks kg. skæres i kvarte og trækkes i 1 fl snaps (stor flaske). Efter få dage bliver snapsen helt sort. Til Jul fjernes valnødderne og snapsen filtreres, eller drikkes direkte af flasken. På dette tidspunkt er snapsen ganske udrikkelig, men 5 år senere begynder den at blive god.
Bidragsydere: CooperDK
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.