|
|
(2 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke) |
Linje 1: |
Linje 1: |
| [[Fil:Danpork.jpg|thumb|666px|right|Her ses en [[anonym]]iseret [[føde]]vare[[minister]] præsentere den danske nationalret]] | | [[Fil:Danpork.jpg|thumb|696px|right|Herover præsenterer en [[anonym]]iseret [[føde]]vare[[minister]] den danske nationalret]] |
| '''Stegt flæsk med persillesovs''' er den [[dansk]]e [[nation]]alret, som iflg. [[Grund]][[lov]]en ''skal'' serveres mindst [[42|19]] gange i kvartalet i [[alle]] [[dans]]ke [[hjem]]. | | '''Stegt flæsk med persillesovs''' er den [[dansk]]e [[nation]]alret, som iflg. [[Grund]][[lov]]en ''skal'' serveres mindst [[42|19]] gange i kvartalet i [[alle]] [[dans]]ke [[hjem]]. |
| ==Opskrift og ingredienser== | | ==Opskrift og ingredienser== |
| *1 stk. flæsk af gris | | *''1 stk. [[flæsk]] [[af]] [[gris]]'' |
| *27 stilke (eller en dusk) persille | | *''27 [[stil]]ke (eller en [[dusk]]) persille'' |
| *4 dl friskmalket mælk | | *''4 dl [[fri]]skmalket [[mælk]]'' |
| *6 dl mel | | *''6 dl [[mel]]'' |
| *1 pund kartofler | | *''1 [[pund]] [[kartofler]]'' |
| *Salt, peber, hash, smør og cellulose efter behov | | *<small>'''[[Salt]], [[peber]], [[hash]], [[smør]] og [[Støv|cellulose]] efter behov'''</small> |
| ===Tilberedning=== | | ===Tilberedning=== |
| Bålet anlægges og antændes mens et vildsvin fanges. Stammens kvinder plukker persille og tygger den til en grov pesto. Mel og mælk fra urokse gryttes sammen i et lerfad og pestoen tilføjes. Kartoflerne graves op, vikles ind i stanniol og smides på bålet; flæsket skæres ud og lægges ovenpå. Når røgen fra bålet begynder at lugte svedent, fiskes hele menagen ud af flammerne og anrettes på tallerkner, hvorefter måltidet er parat.
| | Bålgruben anlægges, fyldes med småt brændbart og antændes imens et vildsvin opspores og indfanges. Stammens gamle kvinder plukker persillegrenene og de unge tygger dem til en grov pesto. Mel af findelt fyrrebark og uhomogeniseret mælk fra urokse ''gryttes'' sammen i et lerfad og pestoen tilføjes under omrøring. Kartoflerne graves op, vikles ind i stanniol og smides på bålet; flæsket skæres ud (gøres nemmest, hvis svinet dræbes først) og lægges ovenpå de allerede spruttende kartofler. Når røgen fra bålet begynder at lugte af sveden friture og friske brandsår, fiskes hele menagen ud af flammerne, anrettes i portioner på tallerkner og garneres med grønne blade, hvorefter måltidet er parat. |
| [[Kategori:Mad og drikke]][[Kategori:Fænomener]] | | [[Kategori:Mad og drikke]][[Kategori:Fænomener]] |
Stegt flæsk med persillesovs er den danske nationalret, som iflg. Grundloven skal serveres mindst 19 gange i kvartalet i alle danske hjem.
Opskrift og ingredienser
Tilberedning
Bålgruben anlægges, fyldes med småt brændbart og antændes imens et vildsvin opspores og indfanges. Stammens gamle kvinder plukker persillegrenene og de unge tygger dem til en grov pesto. Mel af findelt fyrrebark og uhomogeniseret mælk fra urokse gryttes sammen i et lerfad og pestoen tilføjes under omrøring. Kartoflerne graves op, vikles ind i stanniol og smides på bålet; flæsket skæres ud (gøres nemmest, hvis svinet dræbes først) og lægges ovenpå de allerede spruttende kartofler. Når røgen fra bålet begynder at lugte af sveden friture og friske brandsår, fiskes hele menagen ud af flammerne, anrettes i portioner på tallerkner og garneres med grønne blade, hvorefter måltidet er parat.