|
|
(49 mellemliggende versioner af 8 andre brugere ikke vist) |
Linje 1: |
Linje 1: |
| Napoleonshatten blev opfundet af Napoleon i 1788, i starten af revolutionen. Den originale opskrift var baseret på døde adelsfolk, men blev senere lavet om til noget mere spiseligt. De Napoleonshatte var faktisk en så stor success, at man fra 1750 til 1754 brugte Napoleonshatte som valuta. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som valuta, i 1754, var at alt for mange folk åd dem.
| | [[Billede:naphat.jpg|thumb|700px|Napoleonshatte, bagt efter ''Den Nye Version''<ref>''Cody Napoleón''</ref>]] |
|
| |
|
| Den Originale Opskrift(8 personer/1 Amin Jensen): | | {{citat|Hvis Wellington vinder, vil jeg æde min gamle [[hat]]!|Napoleon|Napoleonshatte}} |
| Dej: | | |
| 250 g Adeligt blod | | {{citat|Med [[hvid]][[løg]] til!?|Din mor|Gløgg}} |
| 375 g Malede tænder | | |
| 1 stk Afkappet nosse (Også kendt som kappanossi) | | '''[[Napoleon]]shatten'''<ref>[[Kage]]n, vel at [[mær]]ke</ref> blev opfundet af ''[[Oehlenschläger|Napoleon]]'' i 1788, i den ulmende begyndelse på [[revolution]]en. Den originale opskrift var baseret på [[død]]e [[ad]]els[[folk]], men blev senere [[lav]]et om til [[noget]] mere spiseligt. ''Napoleonshattene'' var faktisk s[[å]] stor en [[succes]], at [[man]] fra 1790 til starten på [[guldalder]]en i 1800<ref>[[Her]][[efter]] [[ben]]yttede man sig ''kun'' af [[guld]] som betalingsmiddel</ref> brugte ''[[Napoleon]]shatte'' som [[penge|valuta]]. Grunden til at man stoppede med at bruge dem som ''valuta'', i 1800, var at ''alt'' for [[mange]] [[folk]] åd [[dem]], hvilket resulterede i den [[før]]ste og måske [[Gram|grummeste]] [[økonomi]]ske krise i [[historie]]n. Kildeanalytikere og [[historie]][[lærer]] [[på]]peger endda, at ''krisen'' er skyld i den nuværende globale ulighed og opvarmning.<ref>http://spademanns.wikia.com/</ref> |
| 80 g Kongeligt tis | | |
| | ==Opskrifter== |
| | {|class=wikitable |
| | |
| | |
| | !'''Originalopskrift<ref>Til 8 pers/Amin Jensen</ref>''' |
| | !'''Den Nye Version<ref>Til 8 pers/Amin Jensen</ref>''' |
| | |- |
| | | |
| | '''Dej''': |
| | *250 g adeligt blod |
| | *375 g malede tænder |
| | *1 stk afkappet nosse (Også kendt som kappanossi) |
| | *o.80 L kongeligt tis |
| | | |
| Fyld: | | '''Fyld''': |
| 225 g Lort
| |
| 125 g Kongesved
| |
| 1 stk Varmebehandlede afkappede nosser
| |
|
| |
|
| Fremgangsmåde:
| | *225 g lort |
| -Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time.
| | *125 g kongesved |
| | *1 stk varmebehandlede afkappede nosser |
|
| |
|
| -Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter.
| | '''Fremgangsmåde:''' |
|
| |
|
| -Fyld: Lort og Kongesved æltes godt sammen. Nosserne tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler.
| | #Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time. |
| | #Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter. |
| | #Fyld: Lort og Kongesved æltes godt sammen. Nosserne tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler. |
| | #Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C. |
|
| |
|
| -Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C.
| | | |
| | '''Dej''': |
|
| |
|
| Den Nuværende Opskrift (8 personer/1 Amin Jensen):
| | *250 g smør |
| | *375 g hvedemel |
| | *1 stk æg |
| | *80 g flormelis |
| | |
| | '''Fyld''': |
| | |
| | *225 g marcipan |
| | *125 g sukker |
| | *1 stk pasteuriseret æggehvide |
| | |
| | '''Fremgangsmåde''': |
|
| |
|
| Dej:
| | #Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time. |
| 250 g smør
| | #Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter. |
| 375 g hvedemel
| | #Fyld: Marcipan og Sukker æltes godt sammen. Hviden tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler. |
| 1 stk æg
| | #Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C. |
| 80 g flormelis
| | |} |
|
| |
| Fyld: | |
| 225 g marcipan
| |
| 125 g sukker
| |
| 1 stk pasteuriseret æggehvide
| |
|
| |
|
| Fremgangsmåde:
| | == Se også == |
| -Ingredienserne til dejen blandes sammen i en skål. Dejen æltes og stilles på køl i 1½ time.
| | * [[Kejsersnitte]] |
| | * [[Hattrick]] |
|
| |
|
| -Dejen rulles flad på et melbestrøget køkkenbord. Med et glas eller lignende udstikkes cirkler på ca. 5 cm i diameter.
| | == Fodnoter == |
| | <references/> |
|
| |
|
| -Fyld: Marcipan og Sukker æltes godt sammen. Hviden tilsættes. Fyldet rulles ud til en pølse, som skæres i lige så mange stykker, som man har dejcirkler.
| |
|
| |
|
| -Fyldstykkerne rulles til kugler, som hver placeres oven på en dejcirkel. Dejcirklerne trykkes indad på tre steder, så de får form som en napoleonshat. Bag kagerne i ovnen i 4-5 min. ved 200°C.
| | [[Kategori:Bagværk]] |
| | [[Kategori:Mad og drikke]] |