|
|
(3 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke) |
Linje 1: |
Linje 1: |
| [[Billede:6.jpg|right|thumb|200px|[[God]]t eksempel på [[fransk]] [[sæd]] (Remoulade)]]<br /> | | [[Billede:6.jpg|right|thumb|200px|[[God]]t eksempel på [[fransk]] [[sæd]] (Remoulade)]]<br /> |
|
| |
|
| '''Remoulade''' eller ''rëmòúlâdé'', opfundet i et [[pik]]ant lille hjørne af [[Frankrig]], er en populær [[Ketchup|snaskesovs]] i mange lande. I [[vis]]se [[engelsk]]talende [[kultur]]er er ''remouladen'' ofte [[Hvidløg|aioli-]] eller mayonnaise-baseret. ''Remoulade'' er ofte [[gul]]lig (eller [[rød]]lig i [[Louisiana]]), ofte krydret med [[karry]], og nogle gange [[in]]de[[ho]]lder den hakkede [[pi]]ckles eller ''Piccalilli''. Den [[sprut]]tende [[gul]]e substans kan også indeholde [[peber]]rod, [[pap]]rika, [[ansjos]]er, kapers og et væld af [[andre]] elementer. Mens dens oprindelige formål var at blive serveret til [[kød]], er ''remouladen'' nu [[ude]]lukkende brugt som akkompagnement til de panerede [[fisk]]efileter (primært [[tunge]], [[havtaske]] og [[rød]]spætte). | | '''Remoulade''' eller ''rëmòúlâdé'', opfundet i et [[pik]]ant lille hjørne af [[Frankrig]], er en populær [[Ketchup|snaskesovs]] i mange lande. I [[vis]]se [[engelsk]]talende [[kultur]]er er ''remouladen'' ofte [[Hvidløg|aioli-]] eller mayonnaise-baseret. ''Remoulade'' er ofte [[gul]]lig (eller [[rød]]lig i [[Louisiana]]), ofte krydret med [[karry]], og nogle gange [[in]]de[[ho]]lder den hakkede [[pi]]ckles eller ''Piccalilli''. Den [[sprut]]tende [[gul]]e substans kan også indeholde [[peber]]rod, [[pap]]rika, [[ansjos]]er, kapers og et væld af [[andre]] elementer. Mens dens oprindelige formål var at blive serveret til [[kød]], er ''remouladen'' nu [[ude]]lukkende brugt som akkompagnement til de panerede [[fisk]]efileter (primært [[tunge]], [[havtaske]] og [[rød]]spætte).<br /> |
| ''' | | |
| Remoulade''' er yderst populær i [[Frankrig]], Rusland, [[Danmark]], [[Island]], Nordpolen, [[Tyskland]], [[Sverige]] og i [[USA]], [[is]]ær i ''[[Hash|Louisiana Creole cuisine]]''. Det anvendes sammen med friskdræbte pommes frites, på toppen af stegte køkkenelementer, og som glidecreme, selv om der er en lang række [[andre]] [[an]]v[[ende]]lser: | | '''Remoulade''' er yderst populær i [[Frankrig]], Rusland, [[Danmark]], [[Island]], Nordpolen, [[Tyskland]], [[Sverige]] og i [[USA]], [[is]]ær i ''[[Hash|Louisiana Creole cuisine]]''. Det anvendes sammen med friskdræbte pommes frites, på toppen af stegte køkkenelementer, og som glidecreme, selv om der er en lang række [[andre]] [[an]]v[[ende]]lser: |
| | |
| ==Spændende anvendelser af cremet, lun remoulade ...== | | ==Spændende anvendelser af cremet, lun remoulade ...== |
|
| |
|
Linje 11: |
Linje 12: |
| *I [[Is]][[land]] er remoulade ([[Sanskrit]]: ''remúlaði'') et krydderi, der almindeligvis serveres på [[hval]]bøfferne, sammen med [[sennep]], [[gummi]]checks, [[ketchup]], [[aske]] fra [[stat]]sobligationer og [[steg]]te [[løg]]. | | *I [[Is]][[land]] er remoulade ([[Sanskrit]]: ''remúlaði'') et krydderi, der almindeligvis serveres på [[hval]]bøfferne, sammen med [[sennep]], [[gummi]]checks, [[ketchup]], [[aske]] fra [[stat]]sobligationer og [[steg]]te [[løg]]. |
| *I [[Holland]] bliver ''remoulade'' ofte hældt ud over de eksalterede og nøgne deltagere ved [[hash]]-[[fest]]erne i deres [[kaffe]]huse | | *I [[Holland]] bliver ''remoulade'' ofte hældt ud over de eksalterede og nøgne deltagere ved [[hash]]-[[fest]]erne i deres [[kaffe]]huse |
| *I [[Tyskland]] er fluidummets vigtigste anvendelse i [[tortur]]kældrene, når de sadomasochistiske [[kannibal]]er går i [[flæsk]]et på hinanden | | *I [[Tyskland]] er fluidummets vigtigste anvendelse som ''Ersatz'' for [[smelt]]et voks i [[tortur]]kældrene, når de sadomasochistiske [[kannibal]]er går i [[flæsk]]et på hinanden |
| *I [[Italien]] kommer man ''remoulade'' på [[pizza]]er, i expressoen, på [[paven]], på [[pas]]taen, på [[strand]]en, på [[far]]ten, på flugt, ja, faktisk på [[alt]]. | | *I [[Italien]] kommer man ''remoulade'' på [[pizza]]er, i expressoen, på [[paven]], på [[pas]]taen, på [[strand]]en, på [[far]]ten, på flugt, ja, faktisk på [[alt]]. |
|
| |
|
Remoulade eller rëmòúlâdé, opfundet i et pikant lille hjørne af Frankrig, er en populær snaskesovs i mange lande. I visse engelsktalende kulturer er remouladen ofte aioli- eller mayonnaise-baseret. Remoulade er ofte gullig (eller rødlig i Louisiana), ofte krydret med karry, og nogle gange indeholder den hakkede pickles eller Piccalilli. Den spruttende gule substans kan også indeholde peberrod, paprika, ansjoser, kapers og et væld af andre elementer. Mens dens oprindelige formål var at blive serveret til kød, er remouladen nu udelukkende brugt som akkompagnement til de panerede fiskefileter (primært tunge, havtaske og rødspætte).
Remoulade er yderst populær i Frankrig, Rusland, Danmark, Island, Nordpolen, Tyskland, Sverige og i USA, især i Louisiana Creole cuisine. Det anvendes sammen med friskdræbte pommes frites, på toppen af stegte køkkenelementer, og som glidecreme, selv om der er en lang række andre anvendelser:
Spændende anvendelser af cremet, lun remoulade ...
- I Frankrig er det almindeligvis brugt i céleribertyremoulade, som består af tyndt skårne stykker af sangstjernehud iblandet en ram trøffelcrême
- I Belgien kan det findes som et krydderi for drengefrites og pigevafler, der ofte falbydes på takeaway-stande af pædofile ældre mænd i fedtede overfrakker
- I Danmark er det en altafgørende ingrediens på det danske smørrebrød sammen med ristede løg, Kiwi-fedt og Jaka-bov
- I Island er remoulade (Sanskrit: remúlaði) et krydderi, der almindeligvis serveres på hvalbøfferne, sammen med sennep, gummichecks, ketchup, aske fra statsobligationer og stegte løg.
- I Holland bliver remoulade ofte hældt ud over de eksalterede og nøgne deltagere ved hash-festerne i deres kaffehuse
- I Tyskland er fluidummets vigtigste anvendelse som Ersatz for smeltet voks i torturkældrene, når de sadomasochistiske kannibaler går i flæsket på hinanden
- I Italien kommer man remoulade på pizzaer, i expressoen, på paven, på pastaen, på stranden, på farten, på flugt, ja, faktisk på alt.
Den alternative teori om fordærvet fransk bøssesæd
Remoulade er Frankrigs svar på fordærvet sæd; men danskerne er desværre begyndt at tage det til sig, og bruger det som substitut for rigtig sæd. Grunden til at den franske sæd er så uhumsk og klam er nok, at de er så bøssede, og derfor kan de aldrig tilfredsstille de franske damer, hvilket fører til fordærvet og spildt sæd. Mange eksperter mener faktisk, at det er det, der har ført til at Frankrig importerer mænd fra resten af Europa for at befrugte kvinderne. Problemet er muligvis så stort, at gennemsnitslængden for lemmer i Frankrig falder med 80%.