|
|
(14 mellemliggende versioner af 2 andre brugere ikke vist) |
Linje 1: |
Linje 1: |
| [[Fil:Æggedeler.jpg|thumb|300px|Danmark er berømte for deres instrumenter til ægdeling]][[Fil:Nicoise.jpg|thumb|300px|Her er et eksempel på en anden form for vellykket ægdeling]]'''Ægdeling''' er en højt avanceret metode til at sikre at [[barnløs]]e kan få en god [[æggemad]]. Metoden har været meget kontroversiel da det fra kritikernes side har været hævdet at kun visse kvaliteter ved æggemaden blev favoriseret. | | [[Fil:Æggedeler.jpg|thumb|300px|Danmark er berømte for deres instrumenter til ægdeling]][[Fil:Æggedeler2.jpg|thumb|300px|En anden form for æggedeler]][[Fil:Nicoise.jpg|thumb|300px|Her er et eksempel på en anden form for vellykket ægdeling]]'''Ægdeling''' er en højt avanceret metode til at sikre at [[barnløs]]e kan få en god [[æggemad]]. Metoden har været meget kontroversiel da det fra kritikernes side har været hævdet at kun visse kvaliteter ved æggemaden blev favoriseret. |
|
| |
|
| | {{citat|Viden kan man aldrig få nok af|Lektor Blomme}} |
|
| |
|
| == Metoden - punkt for punkt == | | == Metoden - punkt for punkt == |
|
| |
|
| #Lige omkring kvindens [[ægløsning]] tages æggene ud af [[køleskab]]et | | #Lige omkring kvindens [[ægløsning]] tages æggene ud af [[køleskab]]et |
| #Derefter opvarmes [[æg]]gene til o. 100gr. i 8-10 min | | #Derefter opvarmes [[æg]]gene til omkring 100 grader i 8-10 minutter |
| #Man kan så vælge at sortere nogle af æggene fra og fryse dem ned til når man igen skulle få lyst til en æggemad. | | #Man kan så vælge at sortere nogle af æggene fra og fryse dem ned til når man igen skulle få lyst til en æggemad. |
| #Herefter brydes den hårde [[skal]] på ægget og fjernes helt så kun [[hvid]]e og blomme er fritlagt. | | #Herefter brydes den hårde [[skal]] på ægget og fjernes helt så kun [[hvid]]e og blomme er fritlagt. |
| #Her kommer så den egentlige ægdeling, hvor blomme og hvide deles i 8-10 seperate stykker. | | #Her kommer så den egentlige ægdeling, hvor blomme og hvide deles i 8-10 separate stykker. |
| #Resten af de uforarbejdede æg sættes igen ind i køleskabet. | | #Resten af de uforarbejdede æg sættes igen ind i køleskabet. |
| #De delte æg fordeles ud over en [[rugbrød]]sbund. | | #De delte æg fordeles ud over en [[rugbrød]]sbund. |
| #Den egentlige forædling foretages med en blanding af piskede æggedele og vegetabilsk [[olie]], som fordeles hen over de delte æg i en lang lige stråle. <br />Desværre afhænger successen af denne proces af en god kvalitet. Mange gange er det nødvendigt med ekstern bistand til levere den korrekte kvalitet. | | #Den egentlige forædling foretages med en blanding af piskede æggedele og vegetabilsk [[olie]], som fordeles hen over de delte æg i en lang lige stråle. <br />Desværre afhænger successen af denne proces af en god kvalitet. Mange gange er det nødvendigt med ekstern bistand til at levere den korrekte kvalitet. |
| #Til sidst kommes lidt hakkede plantedele på. | | #Til sidst kommes lidt hakkede plantedele på. |
|
| |
|
Linje 23: |
Linje 24: |
| == Hvor kan man hente yderligere rådgivning? == | | == Hvor kan man hente yderligere rådgivning? == |
|
| |
|
| [http://www.eggsite.dk/Come%20closer/Moed%20en%20aegeproducent.aspx Her kan man træffe forskellig typer af ægproducenter] | | *[http://www.eggsite.dk/Come%20closer/Moed%20en%20aegeproducent.aspx Her kan man træffe forskellig typer af ægproducenter] |
| | | *[http://www.free-lyrics.org/Red-Warszawa/227594-Æggemad.html Red Warszawa - Æggemad] |
| [[Kategori:Sex]] | | [[Kategori:Sex]] |
| [[Kategori:Mad og drikke]] | | [[Kategori:Mad og drikke]] |
| | [[Kategori:Avanceret teknologi]] |