|
|
(8 mellemliggende versioner af 3 andre brugere ikke vist) |
Linje 1: |
Linje 1: |
| Fars, en ubehagelig sammenblanding af hakkede pattedyr som nyder stor anseelse i det danske, såvel som russiske køkken. Fars findes oftest i farsbrød hvor det udgør 100% af retten. Farsbrød laves oftest på en bund af slagteriaffald og vand, ikke ulig den tidligere danske nationalret, [[pølsen]]. Andre ingredienser i retten kan være, men er ikke begrænset til, svinekød, cigaretskodder, feses, [[vodka]], metalsplinter og savsmuld. | | '''Fars''', en ubehagelig sammenblanding af hakkede [[pattedyr]] som nyder stor anseelse i det danske, såvel som [[russisk]]e [[køkken]]. Fars findes oftest i farsbrød hvor det udgør 100% af retten. Farsbrød laves oftest på en bund af [[svineslagteri|slagteri]]affald og vand, ikke ulig den tidligere danske nationalret, [[pølsen]]. Andre ingredienser i retten kan være, men er ikke begrænset til, svinekød, cigaretskodder, fæces, [[vodka]], metalsplinter og savsmuld.<br /> |
| | I nogle ekstremmiljøer iblandes [[birkes]]. Den uskik udfoldes især i de højekstremme hjemmestriksmiljøer, hvor man bl.a. synger en række [[sange]] imedens man "''Birker Farsen''". |
|
| |
|
| == Historie == | | == Historie == |
|
| |
|
| Fars menes at have opstået i Jylland, ikke langt fra bondebyen Fjaltring. Op igennem den anden halvdel af det 20. århundrede oplevede farsfabrikker i Fjaltringområdet et boom indenfor eksport til Rusland, da Rusland var i en økonomisk trængt situation, og så sig nødsaget til at importere billige fødevarer fra udlandet. Den samlede farseksport havde indtil det tidspunkt været på 0%. | | Fars menes at have opstået i [[Jylland]], ikke langt fra bondebyen [[Fjaltring]]. Op igennem den anden halvdel af det 20. århundrede oplevede farsfabrikker i Fjaltringområdet et boom indenfor eksport til [[Rusland]], da Rusland var i en økonomisk trængt situation, og så sig nødsaget til at importere billige fødevarer fra udlandet. Den samlede farseksport havde indtil det tidspunkt været på 0%. |
| På trods af den tidligere fremgang oplever fars på nuværende tidspunkt en drastisk tilbagegang. | | På trods af den tidligere fremgang oplever fars på nuværende tidspunkt en drastisk tilbagegang. |
|
| |
|
| [[Kategori:Mad]] | | [[Kategori:Mad og drikke]] |
| | [[Kategori:Ting der kan smøres på]] |
Nuværende version fra 30. nov. 2009, 10:04
Fars, en ubehagelig sammenblanding af hakkede pattedyr som nyder stor anseelse i det danske, såvel som russiske køkken. Fars findes oftest i farsbrød hvor det udgør 100% af retten. Farsbrød laves oftest på en bund af slagteriaffald og vand, ikke ulig den tidligere danske nationalret, pølsen. Andre ingredienser i retten kan være, men er ikke begrænset til, svinekød, cigaretskodder, fæces, vodka, metalsplinter og savsmuld.
I nogle ekstremmiljøer iblandes birkes. Den uskik udfoldes især i de højekstremme hjemmestriksmiljøer, hvor man bl.a. synger en række sange imedens man "Birker Farsen".
Historie
Fars menes at have opstået i Jylland, ikke langt fra bondebyen Fjaltring. Op igennem den anden halvdel af det 20. århundrede oplevede farsfabrikker i Fjaltringområdet et boom indenfor eksport til Rusland, da Rusland var i en økonomisk trængt situation, og så sig nødsaget til at importere billige fødevarer fra udlandet. Den samlede farseksport havde indtil det tidspunkt været på 0%.
På trods af den tidligere fremgang oplever fars på nuværende tidspunkt en drastisk tilbagegang.
Bidragsydere:
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.